Het Land neemt afscheid

 

Een goede timing is cruciaal in de keuken en dus ook om ze te sluiten.”

 Op 17 oktober 2020 laten we Het Land, ons Land, los.

De beslissing om het fornuis definitief te doven is weloverwogen en voelt juist aan.

We hebben onze zaak de voorbije 26 jaar zorgvuldig en met veel liefde opgebouwd en zijn er in geslaagd om van Het Land in Berlaar een culinair begrip te maken waar het prettig thuiskomen is en waar onze gasten zonder drukte en heisa genieten van lekkere en eerlijke gerechten.
Zo willen we ook stoppen: een stijlvol punt zetten achter ons verhaal zonder ook maar één moment in te boeten op wat al die jaren onze prioriteit is geweest: kwaliteit.

‘Dankjewel’ is het gepaste woord om bij dit afscheid bovenaan het menu te zetten. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die deel uitmaakte van ons team, aan de betrouwbare leveranciers en de vele, fijne klanten die we al die jaren mochten begroeten en culinair verwennen.
Ook Michelin en Gault&Millau willen we uitdrukkelijk bedanken. Hun hoge eisen waren voor ons een motivatie om dagelijks het allerbeste uit onszelf en ons team te halen. Dat we 11 jaar geleden beloond zijn met een Michelinster en vandaag nog steeds met een score van 16/20 en drie koksmutsen vermeld staan in de gids van Gault&Millau, is en blijft fantastisch. Die onderscheidingen zijn voor een groot stuk te danken aan de klanten die ons al die jaren trouw zijn gebleven.

Wij samen, Steven Bes en Mira Demeerleer, zijn met veel ambitie en enthousiasme aan dit avontuur begonnen. We willen nu ook samen de allermooiste kers op een fantastische taart plaatsen.

Waarom nu?
Sinds we in 1994 in de Lierse Begijnhofstraat gestart zijn onder de naam Het land van Belofte hebben we vaak ons hart gevolgd en even vaak ons zakelijk verstand gebruikt. Daarom verhuisden we in 2004 naar Berlaar om daar Het Land te openen waar we de ruimte hadden om onze klanten met veel goesting te verwelkomen.
Ook nu volgen we ons hart en gebruiken we ons verstand. De voorbije jaren ervaarden wij immers dat onze passie voor Het Land bijzonder veel vergt van een mens. Het is een toewijding die je – vaak letterlijk- dag en nacht in de ban houdt.
We willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt.
Een goede timing is cruciaal in de keuken en dus ook om ze te sluiten.

Wat nu?
We gaan de volgende maanden hard blijven werken om topkwaliteit te serveren tot op de allerlaatste dag. Samen met onze klanten willen we er nog een onvergetelijk feest van maken om dan alles even te laten bezinken. We gaan tijd maken voor onze drie kinderen, onze familie en vrienden die we iets te vaak niet de nodige aandacht konden geven. We zijn nog jong, zitten boordevol ideeën en zien nog veel kansen om andere talenten aan te spreken en onszelf professioneel verder te ontwikkelen. We verdwijnen dus zeker niet van de aardbol: er is immers nog veel land om te verkennen buiten Het Land. We hebben tijdens dit avontuur heel veel geleerd. Niet alleen zakelijk en culinair, maar ook hoe je een duurzame relatie opbouwt met klanten, leveranciers, teamleden en met de buitenwereld. Het zijn troeven die we in ons volgend professioneel leven beslist en met veel overtuiging zullen uitspelen.

Steven Bes & Mira Demeerleer